Særskilte ringetoner

Vælg forskellige ringetoner eller alarmer for dine kontakter.

Af Kim Ludvigsen, 12. juni 2014.

Du kan indstille din telefon til at bruge forskellige ringetoner og alarmer, så du straks kan høre, hvem der ringer eller sender en meddelelse til dig. Du kan frit vælge musik eller lydfiler alt efter behov og lyst.

Hvis du er til klassisk soul og din mor ringer, kan du fx få Boys II Men til at synge deres A Song For Mama, eller hvis du er til en anden slags klassisk musik, kan du få Andrea Bocelli til at synge sin Mamma. Eller du kan få din mor til at indtale en lydfil med et skrapt "Tag så telefonen!", som du så kan bruge som ringetone.

Når kæresten ringer kan du i stedet vælge at få afspillet "jeres melodi", og du kan få afspillet et højt "Taxi!", når en af de hjemmeboende unger ringer.

Du kan finde egnede musik- eller lydfiler på internettet. Du kan selvfølgelig også bruge musik fra din egen musiksamling, eller du kan selv optage lydklip med diktafonen i din enhed.

Se evt. guiden Find Androids versionsnummer. Nedenstående guide virker muligvis også til andre versioner af Android.

Guide til Android 4.3:

Åbn app'en Kontakter.

Find og tryk på den ønskede kontakt.

Rul ned til afsnittet Ringetone og tryk på Standard, som vises, når du ikke tidligere har valgt ringetone for personen.

Vil du i stedet vælge en lyd til indkommende meddelelser, skal du i stedet trykke på Standard i afsnittet Meddelelsesalarm.

Du får vist en liste over de installerede ringetoner på din telefon, men de er måske ikke så interessante, så tryk på Tilføj.

Du skal nu vælge en app til at vælge en ringetone/meddelelsesalarm. Dine muligheder afhænger af, hvad du har installeret af apps på din telefon. Vælg den ønskede app, find og vælg så det ønskede musiknummer eller lydfil.

Du kan efterfølgende vælge et andet musiknummer eller en anden lyd som meddelelsesalarm eller ringetone.