Flere sprog til tastaturet

Du kan tilføje flere sprog til tastaturet, så du får mulighed for at skrive fremmede tegn.

Af Kim Ludvigsen, 3. juni 2014. Opdateret: 13. juni 2014.

Har du behov for ofte at skrive specielle tegn, som ikke findes på det almindelige danske tastatur, eller som ligger gemt på det almindelige tastatur, kan du tilføje flere sprog til tastaturet.

Du kan tilføje sprog, så du får adgang til specielle tegn, som fx ä, ç eller ñ, og du kan tilføje sprog med deres helt eget tegnsæt, som fx russisk eller thai.

Efterfølgende kan du nemt skifte mellem de installerede sprog via mellemrumstasten. Se evt. trin for trin-guiden Tips til tastaturet.

Se evt. guiden Find Androids versionsnummer. Nedenstående guide virker muligvis også til andre versioner af Android.

Guide til Android 4.3:

Sådan tilføjer eller fjerner du et inputsprog

Åbn enhedens indstillinger ved at trykke på genvejen Indstillinger.

Alternativt kan du stryge fra notifikationsområdet i toppen af skærmen og nedad, så du får åbnet notifikationscentret. Tryk på tandhjulet øverst for at åbne indstillingerne.

Tryk på knappen Min enhed.

Rul ned til afsnittet Input og kontrol og tryk på Sprog og input.

Du får nu vist en oversigt over installerede tastaturer. Jeg har en Samsung-telefon, så her skal der trykkes på tandhjulet ud for Samsung-tastatur. Menupunktet kan hedde noget andet på din enhed.

OBS! Hvis dit tastatur har en indstillingsknap, kan du trykke på den i stedet for alle ovenstående tryk, så kommer du direkte til nedenstående indstillingsskærm.

Du kan nu se de installerede sprog under Indtastningssprog. Tryk på Vælg inputsprog.

Nogle sprog findes allerede på din enhed, og de skal blot aktiveres. Sæt flueben ud for de ønskede sprog for at aktivere dem, eller fjern flueben ud for sprog, du vil deaktivere.

Vælger du et sprog, som ikke allerede findes på telefonen, skal det hentes via internettet. Hvis du ikke er koblet på nettet via en wi-fi-forbindelse, vil du få vist en advarsel om, at hentning via et mobilt netværk kan medføre yderligere gebyrer afhængig af din betalingsplan.

Sprogpakkerne fylder dog ikke ret meget, så med mindre du benytter en meget dyr udlandsforbindelse, er det ikke noget, du skal bekymre dig om.

Tags: Tastatur - Sprog