Tips til tastaturet

Du kan få hurtig adgang til særtaster, og du kan nemt skifte til andre sprog.

Af Kim Ludvigsen, 2. juni 2014. Opdateret: 11. juni 2014.

Eftersom der ikke er så meget plads på en mobilskærm, er det indbyggede tastatur i Android lidt anderledes end et almindeligt tastatur. Nummertaster og de fleste taster med særtegn er skjult, og de findes i stedet på en række andre tastatursider, som du får frem ved at trykke på tasten 123 Sym.

Det betyder, at det kan være lidt omstændigt at skrive tekster med en blanding af tal og bogstaver. Selv almindelige tekster kan være besværlige, fordi komma også er gemt væk på en anden tastaturside.

Du får her nogle tricks til hurtigt at finde nogle af de gemte taster.

Se evt. guiden Find Androids versionsnummer. Nedenstående guide virker muligvis også til andre versioner af Android.

Guide til Android 4.3, 4:2, 4.1:

Bemærk, at nogle taster er forsynet med ekstra tegn i mindre størrelse øverst til højre på tasterne.

Trykker du på sådan en tast og holder den nede, får du åbnet en menu med et eller flere tegn. Trykker og holder du fx på q, får du tallet 1. Trykker og holder du på tasten u, får du tallet 7 samt en række andre udgaver af u, fx ü.

Trykker og holder du på tasten . (punktum), får du adgang til komma og andre ofte brugte tegn.

Tryk på det ønskede tegn, og tryk så et sted uden for menuen for at få den lukket igen.

Skift sprog

Du kan nemt skifte dine taster til et andet sprog, også inde midt i en tekst. Skal du fx skrive en tekst, der indeholder afsnit med mange særtaster, som fx et afsnit på tysk eller tyrkisk, kan du skifte til et andet indtastningssprog, mens du skriver det pågældende afsnit.

Du skifter tastatursprog ved at trykke og holde på mellemrumstasten og så stryge sidelæns. Der skiftes nu mellem de installerede indtastningssprog. Du kan læse, hvordan du tilføjer flere sprog i guiden Flere sprog til tastaturet.

Tags: Tastatur - Sprog